a

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић присуствовао је састанцима 6. и 7.  децембра 2011. године у Љубљани у организацији Генералног Директората за људска права и владавину права, чији је домаћин био Омбудсман Републике Словеније.

Трећем састанку руководилаца Националних  механизама за  превенцију тортуре присуствовао је 6.  децембра 2011. године, а  7.  децембра 2011. године Трећем састанку контакт особа Европске мрежа Националних механизама за превенцију торуте.

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић је од 17 – 19. октобра 2011. године учествовао у Кијеву, Украјина, на Округлом столу под називом „Дискусија о оперативним моделима Националног превентивног механизма као и његовом успостављању у Украјини“ у организацији Савета Европе, Европске комисије и Фонда за људска права.

 

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић од 19 – 22. октобра 2011. године учествовао на радоницу под називом „Заштита припадника посебних вулнерабилних група на местима где су лишени своје слободе“ у организацији Генералног директората за људска права и правне послове Савета Европе и Канцеларије Комесара за људска права Републике Азербејџана.

 

.

Заменик заштитника градјана  Милош Јанковић дана 10. и 11. новембра  2011. године учествоавао је на Глобалном  форуму  Опцоинолног протокола на Конвенцији против тортуре Уједињемих нација у Женеви.  На поменутом форуму су се кроз дискусије на тематским сесијама размењивала различита искустава и визије.

Заштитник грађана је 20. јануара 2012. године донео Одлуку о сарадњи са удружењима у обављању послова Националног механизма за превенцију тортуре.

Attachments:
Download this file (Одлука.PDF)Одлука