a

Милош Јанковић, заменимк заштитника грађана је био говорник на конференцији коју је организовала Фондација Конрад Аденауер у уторак, 28. маја 2013. године у хотелу Метрол са темом „Остваривање верских права лица лишених слободе (осуђених и притоврених лица) у Републици Србији“.

Овај округли сто конципирao се на размени искуства свих традиционалних цркава и верских заједница, којa се односе на остваривање верских права лица лишених слободе и доприноса који верске заједнице могу дати кроз рад са овим лицима. Нека од питања која ће бити предмет дискусије односиће се и на улогу коју могу да имају цркве и верске заједнице у остваривању једне од суштинских сврха служења казне затвора -ресоцијализацију.

Заменик заштитника грађана Милош Јанковић je био говорник на конференцији Стварање нове праксе у затворима у Републици Србији која се реализује у оквиру пројекта „Од кршења до стварања закона“, која ће се одржати у Кући људских права у понедељак, 27. маја.

09. и 10. маја 2013. године, у просторијама Заштитника грађана, одржана је конфренција под називом “Учешће цивилног друштва и експерата у обављању послова НПМа – искуства и изазови“ у оквиру пројекта „Заједно против тортуре“ који се финансира средствима Европске уније путем Европског инструмента за демократију и људска права ЕИДХР.

На конференцији су учествовали представници НВО Републике Србије, земаља региона као и многи национални и међународни експерти у организацији Међународне мреже помоћи (ИАН).

Заменк заштитника грађана, Милош Јанковић је 07. маја 2013. године присуствовао конференцији за штампу у Београдском центру за људска права.

Опширније...Представници седам држава региона (Албаније, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словеније и Србије) састали су се на дводневном Састанку 25. и 26. марта 2013. године у Београду како би организовали мрежу Националних превентивних механизама за превенцију тортуре, чији је циљ спречавање злостављања и искорењивање тортуре.